André Sjouerman (’56) is producer en fotograaf en sinds 2000 casting-director. Hij ondersteunt acteurs met zijn opgedane kennis. Hij kent het vak van binnen uit. Hij werkte het grootste deel van zijn carrière in opdracht van bekende productiemaatschappijen en omroepen als freelance producer, productionmanager, opnameleider en regie assistent van film, drama, televisie en tv commercials.

De Filmacademie vroeg hem als gastdocent, al werd hij destijds niet toegelaten als student. Daarom deed hij de Fotovakschool.  Op zijn CV staan grote films als ‘DE LIFT’ en ‘SPETTERS’, maar ook roemruchte tv programma’s als ‘PISA’ en hij produceerde de dramaseries ‘PLEIDOOI’ waarmee Gouden Kalveren en de Nipkow schijf mee werd gewonnen. Op de Filipijnen produceerde hij de tv serie ‘IN NAAM DER KONINGIN’ onder regie van Bram van Erkel voor de NCRV.

André is de bedenker van het boekverhaal en de dramaserie ‘EXPORTBABY’. In 2022 kwam zijn tweede roman ‘DE AANLEIDING’ uit.

FYI: Kennis van acteurscontracten deed André op door de vele contacten die hij sloot als producer en als castingdirector. Hij onderhandelde in de loop der jaren met alle agenten en de meeste RTV producers van Nederland, maar ook internationaal. André leest niet alleen wat er in een contract staat, hij leest vooral wat er niet staat maar er wel in moet.

Zijn motto is : “Wat je niet vraagt, krijg je ook niet, zo zit het vak in elkaar”

Je kunt je door André laten vertegenwoordigen bij audities en castings, hij kijkt dan over-shoulder met je mee of stelt namens jou vragen over de voorwaarden. Hij leest de concept overeenkomsten op triviale punten en stelt vragen namens jou, die jijzelf lastig vindt om te stellen.

Wil je meer weten over AskMyAgent ? dan bel je André op 06 50 25 8874

André spent most of his career working for well-known production companies and broadcasters as a freelance producer, production manager, 1st A.D. and A.D. on film-drama-television and commercials. André knows the business inside and out and loves it. He is a fullprof photographer and creator of the novelstory and tv series ‘EXPORTBABY’. In 2022 his second novel ‘DE AANLEIDING’ was released.

André gained his knowledge of actors’ contracts through the many contracts he closed as a producer and casting director. Throughout the years he has negotiated with all the agents and agency producers of The Netherlands, but also internationally. André doesn’t just read what’s in the contract, he especially reads what isn’t in it but should be.

His motto is: “You don’t get, what you don’t ask for, that how this bussines works”

Want to learn more about AskMyAgent: call André op 06 50 25 8874

"Bij een contract gaat het er niet om wat er wel in staat,
maar wat er NIET is staat, maar er WEL in hoort"